Wat is een onderzoekspanel | Enqueteplein.nl
+ BIG . offarchitecture . PARC . new multidisciplinary research centre .  Paris

Artikelen

Verdien tot €7 per ingevulde enquete


Wat is een onderzoekspanel

wat is een onderzoekspanel

Onderzoekspanels zetten enquêtes uit voor organisaties. Dit kunnen zij bijvoorbeeld doen voor een organisatie als de Hema maar ook voor Unilever. Zowel nationale als internationale bedrijven melden hun vraagstuk aan bij een onderzoekspanel. Deze vraagstukken zijn voor elk bedrijf verschillend en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in hoe de consument over een dienst of product denkt. De vraagstukken van bedrijven worden door de onderzoekspanels verwerkt in een enquête. Sommige onderzoekspanels richten zich voornamelijk op het gebruiksgemak van elektrische apparaten. Hierbij kunt u denken aan uw ervaring met het nieuwe Phillips Senseo apparaat. De verschillende onderzoekspanels bieden dus verschillende enquêtes die gaan over verschillende producten van verschillende bedrijven.

Veel van de enquêtes gaan over bestaande producten of diensten waar het bedrijf graag wil weten wat de consument vindt van het product. Soms wordt er in een enquête onderzoek gedaan of er behoefte is aan een nieuw product op de markt. Een onderzoekspanel biedt deze enquêtes aan panelleden aan. Panelleden zijn consumenten die zich hebben aangemeld bij een onderzoekspanel.

Wij bieden erkende onderzoekspanels aan en in een oogopslag kunt u zien welk onderzoekspanel het best bij u past!

Een onderzoekspanel verwerkt daarna de informatie en geeft vervolgens de uitkomsten van het onderzoek door aan het desbetreffende bedrijf. Door de mening van de consument kan het bedrijf zijn product of dienst verbeteren zodat deze beter aansluit bij de wensen en behoeften van de consument. Een onderzoekspanel is dus eigenlijk de sleutel tussen het bedrijf en de consument.

Panelleden die een enquête hebben ingevuld kunnen via het onderzoekspanel een beloning krijgen. De beloningen die onderzoekspanels geven voor het invullen van een enquête hangen af van een aantal factoren. Voor het invullen van een enquête die veel tijd in beslag neemt, krijgt u vaak een hogere beloning dan voor een enquête die relatief weinig tijd in beslag neemt. Daarnaast is het ook afhankelijk van de organisatie die het vraagstuk heeft aangeboden aan het onderzoekspanel. De beloningen die onderzoekspanels voor ingevulde enquêtes geven variëren van geldbedragen tussen de vijftig cent en zeven euro. Daarnaast kunnen panelleden sparen voor waardebonnen, kans maken op prijzen of uw beloning schenken aan een goed doel.