Oppassen | Enqueteplein.nl
+ BIG . offarchitecture . PARC . new multidisciplinary research centre .  Paris

Leuk om te doen

Verdien tot €7 per ingevulde enquete


Oppassen

Oppassen geld verdienen

Bijbaantje: geld verdienen door op te passen!

Wanneer je ouders vroeger naar vrienden of familie gingen op de late avond, zal je wellicht een oppas gehad hebben. Waar het vroeger behoorlijk lastig kon zijn om een geschikte oppas te vinden is dat tegenwoordig al lang niet meer zo. Er zijn verschillende websites waarop een oppas zichzelf aan ouders aan kan bieden. Het gaat hierbij overigens niet alleen om een oppas voor tijdens de avonduren, maar ook voor gastouders die overdag op de kinderen passen.

Aan de slag: jezelf als oppas aanbieden

Er zijn tegenwoordig verschillende websites die geschikt zijn om jezelf als oppas aan te bieden aan ouders. Oudermatch.nl is hier het meest bekende voorbeeld van, waar vraag en aanbod worden samengebracht. Ouders kunnen via Oudermatch.nl zoeken naar een oppas uit de buurt, die op de kinderen kan passen. Het is voor ouders gratis om contact met je te zoeken, maar als je ouders zelf wilt benaderen dien je te betalen. Het aanmaken van een account bij Oudermatch.nl is dat gratis! Om te voorkomen dat je ouders zelf moet benaderen en dus moet betalen, is het raadzaam om hele sterke profielteksten te gebruiken. Zo kunnen ouders niet meer om je advertentie heen.

Oudermatch.nl is weliswaar de grootste website voor ouders die een oppas zoeken, maar zeker niet de enige. Zo zijn ook Oppas Madelief en Oppas.nl twee populaire websites onder ouders met kinderen.

Geld verdienen tijdens het oppassen

Het oppassen op kinderen doe je natuurlijk niet alleen omdat je dit een leuk baantje vindt, maar ook omdat je geld wilt verdienen. Er is geen vast tarief wat gerekend wordt voor het oppassen, maar het meest gebruikelijk zijn uurtarieven tussen de vier en acht euro per uur. Het is hierbij afhankelijk van de leeftijd van een oppas en het moment op de dag, welk uurtarief het meest geschikt is. Voor gastouders is een uurtarief van rond de tien euro per uur gebruikelijk.

Je kunt je verdiensten vergroten door tijdens het oppassen verschillende andere activiteiten te doen. Denk bijvoorbeeld aan websites waarop je enquêtes in kunt vullen, websites waarop je spelletjes voor geld kunt spelen, enzovoorts. Zo houd je meer geld over aan een avondje oppassen!

Maak jezelf aantrekkelijk op websites voor ouders

Om de kans dat je mag oppassen zo groot mogelijk te maken, is het erg belangrijk dat je een profiel op een website voor ouders die een oppas zoeken zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Upload bijvoorbeeld altijd een foto, geef een uitgebreide beschrijving van je interesses en hobby’s, enzovoorts. Ook is het raadzaam om nog geen tarief in je profiel te noemen, maar dit eerst met de ouders te bespreken.

Inschrijven Personenregister Kinderopvang (organisaties)

Iedereen die woont of werkt op een plek waar kinderen worden opgevangen, is verplicht zich in te schrijven in het Personenregister Kinderopvang. Om personen te koppelen aan uw organisatie moet u inloggen met eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 2+. Heeft u nog geen eHerkenning? Dan kunt u hier eHerkenning aanvragen. Maar bij Z login kunt u ook eHerkenning aanvragen.

Tip!

Verdien tot €7 per ingevulde enquête. Schrijf je nu gratis in bij Enqueteplein.nl