Administratief thuiswerker | Enqueteplein.nl
+ BIG . offarchitecture . PARC . new multidisciplinary research centre .  Paris

Online geld verdienen

Verdien tot €7 per ingevulde enquete


Administratief thuiswerker

administratief thuiswerk geld verdienen

Aan de slag als administratief thuiswerker

Heb je momenteel geen werk, maar zou je wel graag iets willen doen om wat extra’s te verdienen? Wellicht is administratief thuiswerk dan iets voor jou! Administratief thuiswerk omvat onder meer het schrijven en vertalen van stukken tekst, het verwerken van data uit enquêtes of andere onderzoeken, enzovoorts. Dergelijk thuiswerk kun je vanaf de bank doen en op de momenten dat het voor jou uitkomt. Dit maakt administratief thuiswerk erg populair!

Hoe vind ik een vacature voor administratief thuiswerk?

Voor administratief thuiswerk kun je terecht bij een van de vele online thuiswerkcentrales. Een bekend voorbeeld van een online thuiswerkcentrale is Greatcontent, waar administratief thuiswerk aangeboden wordt. Op deze website worden opdrachten aangeboden om teksten te schrijven of te vertalen. Naast deze Nederlandstalige thuiswerkcentrale zou je ook kunnen kiezen voor de Engelse variant Clickworker. Houd er rekening mee dat zowel de opdrachten als de overige communicatie in het Engels verlopen op deze website. Je moet dus goede Engelse teksten kunnen schrijven om geld te verdienen met Clickworker.

De werking van Greatcontent

Het schrijven en vertalen van teksten voor Greatcontent is relatief eenvoudig. Je krijgt steeds een opdracht aangeleverd, waarna je de tekst binnen een bepaalde termijn op moet leveren. Houd er rekening mee dat er strenge kwaliteitseisen gelden en dat je op basis van een proeftekst wordt ingedeeld in een van de zes kwaliteitsniveaus van Greatcontent. Je kunt enkel opdrachten aannemen die binnen je kwaliteitsniveau vallen of daaronder zitten.

Er worden dagelijks nieuwe opdrachten aan het overzicht van Greatcontent toegevoegd. Dit kunnen teksten voor bedrijven zijn, maar bijvoorbeeld ook voor een vrijwilligersorganisatie, een goed doel, enzovoorts. Dit maakt het werken voor Greatcontent zeer divers! Let goed op de door een opdrachtgever gestelde eisen, om te voorkomen dat een tekst wordt afgekeurd. Iedere tekst wordt namelijk door een opdrachtgever gecontroleerd en beoordeeld. Als de tekst wordt afgekeurd zal je deze moeten herschrijven.

Het verschilt per kwaliteitsniveau hoeveel je met het schrijven van een tekst verdient. Over het algemeen krijg je per woord betaald, waardoor ook de lengte van de teksten bepalend is voor je inkomsten. Naarmate je meer ervaring hebt zullen de teksten van een steeds hoger niveau worden, waardoor je een hoger kwaliteitsniveau kan krijgen van Greatcontent. Andersom kun je ook naar een lager kwaliteitsniveau worden teruggeplaatst. Het aanmaken van een account en het aannemen van opdrachten bij Greatcontent is volledig gratis. 

Artikelen schrijven over onderwerpen naar keuze

Naast de mogelijkheid om je aan te melden bij websites als Greatcontent en Clickworker, kun je er ook voor kiezen om zelf artikelen te schrijven over een onderwerp naar keuze. In dit geval schrijf je dus niet voor een organisatie, maar voor jezelf. De geschreven artikelen kun je vervolgens op artikelwebsites (zoals: InfoNu) plaatsen om geld te verdienen met advertenties. Je kunt je artikelen op deze websites koppelen aan een account van Google Adsense. Per bezoeker die op een advertentie naast je tekst klikt krijg je een bepaalde vergoeding.

Op de lange termijn zal je op deze manier meer verdienen, omdat je steeds meer artikelen hebt die mensen lezen. De kans dat iemand op een advertentie klikt wordt hierdoor ook groter. Een nadeel is echter dat je in het begin weinig zal verdienen en dat teksten soms behoorlijk lang moeten zijn om geplaatst te worden op deze website. Ook voor InfoNu geldt dat het aanmaken van een account volledig gratis is. Lees altijd eerst de eisen die aan artikelen gesteld worden door, voordat je begint met schrijven.

Andere vormen van administratief thuiswerk

Naast de mogelijkheid om teksten te schrijven of te vertalen zijn er nog verschillende andere vormen van administratief thuiswerk. Op Clickworker worden bijvoorbeeld ook klusjes als het bedenken van beschrijvingen voor duizenden foto’s, of het opzoeken van contactgegevens van personen en bedrijven aangeboden. Hoewel deze klusjes weinig uitdaging bieden past het wellicht beter bij je dan het schrijven of vertalen van teksten. Voor deze klusjes hoef je namelijk geen minimumniveau te hebben. Een nadeel aan deze vorm van thuiswerk is dat je uurloon vaak lager ligt dan bij het schrijven of vertalen van teksten. Gemiddeld zal je uurloon op deze website rond de €7,50 liggen.

Je kunt bij Clickworker zelf bepalen welke opdrachten je aanneemt. Zo hoef je nooit opdrachten uit te voeren waar je geen interesse in hebt. Let wel, des te meer opdrachten je aanneemt, des te meer je logischerwijs ook verdient. Het aanmaken van een account bij Clickworker is gratis en je kunt je verdiensten via een bankbetaling of Paypal laten uitbetalen.

Alternatieven voor Clickworker en Greatcontent

Naast Clickworker en Greatcontent zijn er nog verschillende andere aanbieders van administratief thuiswerk. Je zou ook kunnen kiezen voor inpakwerk, of het beplakken van enveloppen met stickers. Voor dit type thuiswerk komt vaak vooraf iemand bij je langs om de producten af te geven, waar je vervolgens zelf mee aan de slag kunt gaan. De producten worden na een paar dagen weer bij je opgehaald, als je alles ingepakt of beplakt hebt. Het voordeel aan deze vorm van thuiswerk is dat je geen computer nodig hebt om het thuiswerk uit te kunnen voeren.

Tip!

Verdien tot €7 per ingevulde enquête. Schrijf je nu gratis in bij Enqueteplein.nl