Advertentieruimte | Enqueteplein.nl
+ BIG . offarchitecture . PARC . new multidisciplinary research centre .  Paris

Met je website geld verdienen

Verdien tot €7 per ingevulde enquete


Advertentieruimte

Advertentieruimte

Advertentieruimte verkopen met een eigen website

Heb je een persoonlijke website, of een website waarop je informatie deelt over je favoriete onderwerp? Wellicht biedt het verkopen van advertentieruimte dan een leuke mogelijkheid om geld aan je website te verdienen! Het verkopen van advertentieruimte is niet de enige manier om geld aan je website te verdienen. Zo zou je ook voor het gebruik van Google Adsense kunnen kiezen, waarbij Google de advertentieruimte op je website doorverkoopt aan de gebruikers van Google Adwords. Per klik op de advertentie van Google Adsense krijg je een bepaalde vergoeding van Google.

Het verkopen van advertentieruimtes

Bij het verkopen van advertentieruimtes bied je een bepaald stukje van je website te koop aan, waarop adverteerders hun advertentie kunnen plaatsen. Je bepaalt hierbij zelf hoe groot het stuk wordt, hoeveel adverteerders er op je website kunnen adverteren, enzovoorts. Ook kun je ervoor kiezen om een advertentie een week, een maand of een jaar op je website te laten staan. Dit spreek je vooraf af met de adverterende partij.

Door gebruik te maken van de mogelijkheden van AdverteerDirect is het mogelijk om de verkoop van advertentieruimte te automatiseren. Onder iedere advertentie (bijvoorbeeld van Google Adsense) op je website komt de tekst “Hier adverteren?” te staan, waarbij de tekst linkt naar een pagina om de advertentieruimte voor een bepaalde tijd te kopen. Je website zal na het aanmaken van een account getoond worden in de overzichten van AdverteerDirect, waardoor de kans groter zal zijn dat adverteerders je website vinden.

Voor- en nadelen aan het verkopen van advertentieruimte

Het verkopen van advertentieruimte op je website heeft verschillende voor- en nadelen. Zo is het een groot voordeel dat je na het plaatsen van een klein stukje code op je website niets meer hoeft te doen. Het proces van de verkoop van de advertentieruimte verloopt namelijk automatisch via een website als AdverteerDirect. Een ander reeds beschreven voordelen aan AdverteerDirect is het feit dat je website zichtbaar is in het netwerk van AdverteerDirect. Zo zullen adverteerders je sneller vinden!

Een nadeel aan het gebruik van AdverteerDirect of een soortgelijk netwerk is dat een deel van de inkomsten door het netwerk ingehouden wordt. In feite betaal je dus voor de automatisering van de verkoop van advertentieruimte! Dit kun je oplossen door zelf advertenties aan te bieden aan bedrijven. Informeer bijvoorbeeld eens bij partijen uit je omgeving of zij interesse hebben in het publiceren van een banner of advertentietekst op je website. Zo hoef je geen commissie (vaak rond de 25%) af te dragen aan een externe partij.

Let op: je betaalt uiteraard niet voor de automatisering van de verkoop van advertentieruimte als er geen advertenties verkocht worden! De inkomsten die je in de tussentijd via Google Adsense genereert zijn volledig voor jou.

Tip!

Verdien tot €7 per ingevulde enquête. Schrijf je nu gratis in bij Enqueteplein.nl