Bloggen | Enqueteplein.nl
+ BIG . offarchitecture . PARC . new multidisciplinary research centre .  Paris

Leuk om te doen

Verdien tot €7 per ingevulde enquete


Bloggen

bloggen geld verdienen

Een persoonlijke blog om geld te verdienen

In de afgelopen jaren is het aantal mensen met een persoonlijke blog steeds verder toegenomen. Een blog hoeft niet per definitie over je eigen leven te gaan, maar kan ook te maken hebben met je favoriete hobby, een sport die je op de voet volgt, enzovoorts. Door voortdurend nieuwe content aan je blog toe te voegen trekt je blog steeds meer bezoekers en creëer je een vast publiek voor je blog. Naarmate je blog populairder wordt, kun je hier veel geld mee verdienen!

Wat maakt bloggen zo leuk?

Mensen hebben verschillende redenen om een persoonlijke blog te beginnen. Zo kunnen zij een grote interesse in een bepaald onderwerp hebben, wat ze graag met anderen delen. Ook vinden mensen het soms fijn om hun ervaringen of meningen op het internet te delen, in de vorm van een artikel op een persoonlijke blog. Zorg er bij het opstarten van een blog in ieder geval altijd voor dat je een onderwerp kiest wat je boeit! Bij onderwerpen die je eigenlijk helemaal niet zo blijken te boeien kan het bijhouden van een blog al snel saai worden.

Probeer daarbij te bedenken wat interessante content voor een lezer is. Heeft een lezer al een bepaalde voorkennis, of richt je je op een heel breed publiek? Spreek je de lezer op een zakelijke (u-vorm), of juist persoonlijke (je-vorm) manier aan? Dergelijke aspecten zijn erg belangrijk en kunnen bepalend zijn voor het succes van je blog. Des te geïnteresseerder een bezoeker immers in je artikelen is, des te groter de kans ook zal zijn dat een bezoeker terugkeert. Het aantal bezoekers van je blog zal ook groeien als je een uniek onderwerp kiest.

Je eigen website maken met WordPress

Wist je dat een website maken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn? Met WordPress heb je binnen een paar uur een prachtige persoonlijke blog, zonder dat je hoeft te coderen. Vaak biedt een webhost de mogelijkheid om WordPress in een keer te installeren, zodat je dit niet handmatig hoeft te doen. Vervolgens heb je de keuze uit honderden gratis en betaalde templates, die je kunt gebruiken om je blog een persoonlijk tintje te geven. Wanneer de basis van je blog eenmaal staat, is het heel eenvoudig om nieuwe berichten toe te voegen.

Vaak zitten er bij een template voor WordPress al advertentieruimtes ingebouwd, zodat je heel eenvoudig advertenties aan je website toe kunt voegen in een later stadium. Voeg de advertenties niet meteen toe, omdat dit je bezoekers af kan schrikken. Zo wordt het erg lastig om een vast publiek naar je persoonlijke blog te trekken.

Kosten voor een website met WordPress

Het gebruik van WordPress zelf is volledig gratis, evenals het gebruik van honderden templates. Houd er echter rekening mee dat je bij gratis templates vaak een link naar de maker van de template moet laten staan. Zeker wanneer je op den duur een professionelere blog wilt beginnen kan dit een nadeel zijn. Gelukkig is het heel eenvoudig om van template te veranderen, waardoor je op een later moment altijd nog op een betaalde template over kunt stappen. Een betaalde template kost van vijftig tot vijfenzeventig euro.

Naast de kosten voor een betaalde template dien je een stukje serverruimte te huren bij een webhost. Op de serverruimte kun je WordPress vervolgens installeren, foto’s uploaden, berichten opslaan, enzovoorts. Zeker voor een persoonlijke blog heb je maar een klein pakket nodig, waardoor je voor de combinatie van webhosting en een domeinnaam doorgaans niet veel meer dan dertig tot veertig euro per jaar kwijt zal zijn.

Tip: wil je meer weten over de werking van WordPress? Op WordPress.org vind je veel informatie over dit Content Management Systeem (CMS). Alternatieven zijn Joomla en Drupal.

Een gratis blog beginnen zonder webhosting

Mocht je de kosten voor de webhosting en domeinnaam liever nog even uitstellen, dan kun je ook een gratis blog beginnen. Op het platform WordPress.com kun je een account aanmaken, waarbij je een domeinnaam krijgt als “gebruikersnaam.wordpress.com”. Dit oogt minder professioneel en biedt je daarbij minder mogelijkheden. Zo heb je hierbij slechts keuze uit een vooraf geselecteerd aantal templates, kun je geen eigen plug-ins installeren om de functies van je website te vergroten, enzovoorts. Voor de beginfase van je persoonlijke blog kan dit echter een leuke opstap zijn!

Geld verdienen met je persoonlijke blog

Wanneer je persoonlijke blog opgestart is en geheel naar wens is ingericht, kun je beginnen met het toevoegen van artikelen. Schrijf eens per week, of eens per twee week een nieuw bericht om bezoekers terug te laten keren naar je website. Zeker in het begin is het raadzaam om de frequentie van je nieuwe berichten hoog te houden, zodat je blog al snel gevuld raakt. Des te meer content er op je website staat, des te groter zal ook het aantal bezoekers op de website zijn.

Als er eenmaal bezoekers op je website komen kun je denken aan het verdienen van geld met je persoonlijke blog. Geld verdienen met een website kan door gebruik te maken van Google Adsense of de partners uit een affiliatienetwerk. In het laatste geval probeer je producten te verkopen voor een externe partij, waarbij je een deel van de verkoopprijs als commissie krijgt. Bij Google Adsense worden er advertenties op je website getoond, die door Google geselecteerd worden.

Ook kun je zelf op zoek gaan naar partijen die een gastblog mogen schrijven om hun eigen product aan te prijzen. Vaak gaat het hierbij om een verkapte advertentie, waarbij de vorm van het artikel lijkt op een persoonlijke blog. Hierbij is de kans dat bezoekers het artikel lezen groter, dan wanneer je enkel een advertentie zou tonen. Een netwerk waarop bloggers hun persoonlijke blog aanbieden voor dergelijke “advertorials” is Blogmij. Houd er rekening mee dat organisaties alleen voor je blog zullen kiezen als je minimaal duizend of meer bezoekers per dag hebt.

Moderne vorm van bloggen: vloggen!

Tegenwoordig stabiliseert het aantal bloggers steeds meer en is er een nieuwe trend gaande, namelijk: vloggen! Bij vloggen worden niet langer artikelen aan een persoonlijke blog toegevoegd, maar worden de dagelijkse activiteiten met een camera vastgelegd en via een website als YouTube met abonnees gedeeld. Net als bij een persoonlijke blog is het ook bij vloggen mogelijk om geld te verdienen met je content. Je kunt advertenties tonen tijdens de video’s, waarbij je per kijker een bepaald bedrag verdient. Het adverteren in video’s is enkel interessant als je een groot aantal abonnees hebt.

Tip!

Verdien tot €7 per ingevulde enquête. Schrijf je nu gratis in bij Enqueteplein.nl