Creatieve oplossingen | Enqueteplein.nl
+ BIG . offarchitecture . PARC . new multidisciplinary research centre .  Paris

Leuk om te doen

Verdien tot €7 per ingevulde enquete


Creatieve oplossingen

Creatieve oplossingen geld verdienen

Geld verdienen door creatieve oplossingen te bedenken

Ben je een echte creatieveling en vind je het leuk om oplossingsgericht te denken? Wellicht is het verdienen van geld met het bedenken van oplossingen dan echt iets voor jou! Dit principe staat beter bekend als “Crowdsourching”. Een van de websites die op dit principe gebaseerd is, is Battle of Concepts. Op deze website kun je geld verdienen door ideeën te bedenken, die als oplossing dienen voor het probleem van een organisatie. Dit kan een bedrijf zijn, een vrijwilligersorganisatie, of de overheid.

Aan de slag met Battle of Concepts

Om mee te mogen denken met de oplossingen voor problemen die op Battle of Concepts gedeeld worden, die je in ieder geval bezig te zijn met een HBO- of WO-opleiding. Daarbij mag je niet ouder dan 30 jaar zijn als je een creatief idee indient bij deze website. Voldoe je aan deze eisen en lijkt het je leuk om direct aan de slag te gaan? Maak een gratis account aan om over oplossingen mee te kunnen denken.

Op Battle of Concepts kunnen verschillende soorten organisaties hun problemen met leden delen. Vervolgens is het aan de leden van Battle of Concepts om een oplossing voor het probleem aan te leveren. Het idee achter deze website is dat je de beste oplossing voor het probleem vindt en daar vervolgens een beloning voor krijgt. De beloning is afhankelijk van de organisatie die het probleem op de website heeft gezet, maar loopt doorgaans uiteen van 1.000 tot 5.000 euro. De verschillende wedstrijden hebben een looptijd van een of twee maanden.

Vaak is het niet zo dat het beste idee de totale pot krijgt. Dit zou ook niet terecht zijn, want vaak gebruikt een organisatie meerdere ideeën om tot een totaaloplossing te kunnen komen voor het probleem. Een organisatie kan dus bijvoorbeeld 40% van de prijzenpot aan het beste idee geven, gevolgd door 60% voor de nummer 2 tot en met 10. Zo is de kans op een prijs vrij groot, zelfs als je idee niet het beste idee is! De prijzenpot verschilt per “battle” en is de ene keer groter dan een andere keer.

Meer dan een geldprijs alleen

Meedoen aan de “battles” van Battle of Concepts levert je meer op dan een mooie geldprijs alleen. Zo staat het ook goed op je CV als je ideeën aandraagt en deze ook daadwerkelijk door een organisatie gekozen worden. Des te meer ideeën je aandraagt, des te groter is de kans dat een organisatie voor je idee kiest. Het kan zelfs voorkomen dat een organisatie je een baan aanbiedt op basis van het idee wat je aangedragen hebt. Soms is het voor een organisatie interessant om het idee uit te laten voeren door de bedenker zelf. De bedenker weet immers precies wat hij of zij met het idee voor ogen heeft!

Mocht je geen baan aangeboden krijgen maar wel willen laten zien dat je meegedacht hebt met de vraagstukken op de website van Battle of Concepts, dan kun je terecht bij de ranking op deze website. In de ranking vind je alle mensen die meegedacht hebben over oplossingen voor organisaties. Des te meer oplossingen je bedacht hebt, winnen en niet-winnend, des te hoger je ook in deze ranking komt te staan.

Tip!

Verdien tot €7 per ingevulde enquête. Schrijf je nu gratis in bij Enqueteplein.nl