Dropshipping | Enqueteplein.nl
+ BIG . offarchitecture . PARC . new multidisciplinary research centre .  Paris

Makkelijk geld verdienen

Verdien tot €7 per ingevulde enquete


Dropshipping

Geld verdienen Dropshipping

Dropshipping: geld verdienen met een webshop zonder voorraad!

Doordat steeds meer consumenten hun aankopen online doen, is het steeds aantrekkelijker geworden om een webwinkel te beginnen. Met een webwinkel kun je zelfgemaakte of zelfgekozen producten aanbieden, waarover je een bepaalde marge verdient. Hoe hoog die marge is bepaal jezelf en is afhankelijk van de producten die je verkoopt. Bij het opstarten van een webwinkel kun je kiezen voor een fysieke voorraad of dropshipping. Dropshipping is steeds populairder geworden, omdat je producten hierbij pas aankoopt op het moment dat een consument een bestelling in je webwinkel geplaatst heeft. Zo is de kans op verlies minimaal! Daarbij hoef je voor dropshipping geen eigen webwinkel te (laten) maken, maar kun je producten ook via bijvoorbeeld Markplaats of eBay aanbieden.

Hoe werkt dropshipping?

Bij dropshipping neem je producten af van zogenaamde dropshippers, die over de hele wereld actief kunnen zijn. Je kunt er bijoorbeeld voor kiezen om producten in Azië of Afrika te bestellen, waarmee je marge op de producten vaak groter is. Vaak zijn dropshippers producenten en groothandels, die een heel divers aanbod aan producten aanbieden. De consument weet niet dat je producten via een dropshipper aan de klant stuurt, omdat dit over het algemeen “whitelabel” gebeurt. Dit betekent dat een dropshipper geen kenmerken van de dropshipper zelf op de verpakkingen zal gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om producten eerst bij je thuis af te laten leveren en deze vervolgens door te sturen.

Doordat je de bestelling bij de dropshipper pas plaatst op het moment dat een klant je betaald heeft, kan je alleen verlies maken als een klant het product terugstuurt en jij het product niet meer naar een dropshipper terug kan sturen. Houd rekening met eventuele verzendkosten als je het product eerst naar jou laat sturen door een dropshipper, waarna jij het naar de consument doorstuurt. Deze kosten bespaar je door de dropshipper het product rechtstreeks naar een consument te laten sturen.

Hoe kan ik producten verkopen via dropshipping?

Wanneer je kiest voor dropshipping kun je producten op verschillende manieren aanbieden. Zo kun je ervoor kiezen om een eigen webwinkel te beginnen om hier je producten aan te bieden, kun je producten aanbieden via websites als Marktplaats en eBay, enzovoorts. Het voornaamste voordeel aan het aanbieden van producten via verkoopwebsites is dat je geen geld hoeft te investeren in een webwinkel. Daarbij kun je vandaag nog beginnen met het aanbieden van producten!

Bij een veilingsite als Marktplaats is het belangrijk om een consument eerst te laten betalen, voordat je een bestelling plaatst bij een dropshipper. Het komt geregeld voor dat consumenten plotseling niet meer geïnteresseerd zijn en dus afzien van een koop van je product. Dit betekent dat je verlies leidt als je het product zelf al bij een dropshipper besteld hebt.

Waar vind ik dropshippers?

Dropshippers zijn in verschillende branches actief. Het is dan ook sterk van de producten die je wilt verkopen afhankelijk, welke dropshipper geschikt voor je is. Door het grote aantal actieve dropshippers kan het soms behoorlijk lastig zijn om een geschikte dropshipper te vinden. Vaak wordt aangeraden om te kijken naar dropshippers met goede recensies van andere webwinkeleigenaren. Let niet alleen op de betrouwbaarheid van een dropshipper, maar kijk ook naar de marge die je over producten kunt rekenen, verzendkosten, etc.

Het is erg belangrijk om voor een betrouwbare dropshipper te kiezen, om te voorkomen dat producten niet of niet op tijd bij je consumenten worden afgeleverd. Doordat je de levering uithanden geeft bij dropshipping, ben je afhankelijk van derden. In dit geval is dat de dropshipper en de bezorgdienst. Het zou zonde zijn als je klachten binnenkrijgt door een onbetrouwbare dropshipper. Dit schaadt immers ook je eigen naam!

Meer leren over dropshipping

Dropshipping heeft in de afgelopen jaren dermate sterk aan populariteit gewonnen, dat er op internet steeds meer informatie beschikbaar is gekomen over dropshipping. Er zijn verschillende websites waarop je lijsten met dropshippers kunt downloaden, handboeken over dropshipping kunt kopen, enzovoorts. Door je vooraf goed in te lezen in de werking van dropshipping kun je hier veel geld mee verdienen.

Tip!

Verdien tot €7 per ingevulde enquête. Schrijf je nu gratis in bij Enqueteplein.nl