Eigen Webwinkel | Enqueteplein.nl
+ BIG . offarchitecture . PARC . new multidisciplinary research centre .  Paris

Leuk om te doen

Verdien tot €7 per ingevulde enquete


Eigen Webwinkel

Geld verdienen Webwinkel

Extra geld verdienen? Zet een eigen webwinkel op

Tot enkele jaren geleden gebruikten we het internet voornamelijk om e-mails te versturen, met elkaar te chatten en informatie op te zoeken over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Online winkelen werd ook al wel gedaan, maar nog niet zo veel. Tegenwoordig is dit wel anders: er zijn steeds meer mensen die online aankopen doen. Van vakanties tot kleding, woonaccessoires, meubelstukken, sportspullen, verzekeringen en zelfs de boodschappen: je kunt alles online aanschaffen.

De sector die optimaal profiteert van de stijgende populariteit van online shoppen, is de Nederlandse e-commerce. Wil jij bij deze sector horen, zodat je ook kunt profiteren van het stijgende aantal online shoppers in Nederland? Dan start je een eigen webwinkel om hier snel en eenvoudig geld mee te verdienen. Meer over het starten van een eigen webwinkel, lees je op deze pagina.

De voordelen van een eigen webwinkel

Er zijn enkele voordelen verbonden aan het opzetten van een eigen webwinkel. Het eerste voordeel van het starten van een online shop, is dat de investering van een webwinkel vrij laag is. Wil je een fysieke winkel openen, dan ben je veel meer geld kwijt. In dit geval moet je namelijk ook investeren in een pand en eventueel in medewerkers. Bij een online shop is dit niet nodig, waardoor het starten van een eigen webwinkel voor meer mensen toegankelijk is.

Een ander voordeel van het starten van een online shop, is dat dit vrij gemakkelijk is. Je zet een eenvoudige webwinkel op in een gebruiksvriendelijk webshop systeem, je legt een voorraad met producten naar keuze aan en je zet jouw webwinkel online. Nu is het enkel nog een kwestie van het lokken van klanten, zodat je de producten in je voorraad snel kunt verkopen.

Een webwinkel starten: is het iets voor jou?

Iedereen kan een webwinkel opzetten, maar alleen echte ondernemers hebben succes met hun webshop. Voor je de keuze maakt om een webwinkel te beginnen, is het dan ook belangrijk om jezelf af te vragen of deze vorm van ondernemen iets voor jou is. Vind je het leuk om te ondernemen, haal je hier energie uit en ben je hier goed in? Dan is het opzetten van een eigen webwinkel zeker iets voor jou. Raak je al gestrest bij het idee dat je een eigen webwinkel op moet zetten of heb je geen idee hoe je een eigen bedrijf moet leiden? Dan denk je nog even goed na of het opzetten van een online shop wel iets voor jou is.

Stappenplan voor het opzetten van een eigen webwinkel

Heb je nog nooit een webwinkel opgezet, dan is het niet zo vreemd dat je niet weet waar je moet beginnen. In onderstaand stappenplan vertellen wij je welke stappen je moet volgen om je eigen webwinkel op te zetten, zodat je het juiste proces doorloopt bij het opzetten van je eigen bedrijf.

Stap 1: bepaal wat voor producten je wil verkopen

Voor je echt begint met het opzetten van je webwinkel, is het belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je eigenlijk wil verkopen. Je kunt producten verkopen die je zelf maakt, maar je kunt ook de producten van andere aanbieders doorverkopen. Koop bijvoorbeeld goedkope iPhone oortjes bij een aanbieder als DealExtreme en je maakt gegarandeerd winst op de oortjes die je doorverkoopt.

Stap 2: schrijf je in bij de Kamer van Koophandel

Iedere ondernemer is verplicht zich aan te melden bij de Kamer van Koophandel. Schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel, dan wordt jouw webwinkel ook meteen geregistreerd bij de Belastingdienst. Dit betekent dat de Belastingdienst nu ook weet dat je een eigen bedrijf hebt.

Stap 3: het registreren van je domeinnaam

Bij het inschrijven van je bedrijf bij de Kamer van Koophandel, heb je ook al een naam voor je bedrijf door moeten geven. Op basis van deze bedrijfsnaam bedenk je nu een domeinnaam, die je zo snel mogelijk registreert. Door je domeinnaam snel te registreren, voorkom je dat jouw domeinnaam al door een andere ondernemer geregistreerd wordt.

Stap 4: kies de juiste software voor je webwinkel

Een webwinkel wordt altijd in een Content Management Systeem of CMS gebouwd. Dit is een platform dat je gebruikt om je webwinkel vorm te geven, maar ook om de online shop te beheren. Er zijn verschillende Content Management Systemen voor webwinkels, die allemaal weer van elkaar verschillen. Door de verschillende systemen onder de loep te nemen, vind je vanzelf het systeem dat het beste bij jou past.

Stap 5: het bouwen van je webwinkel

Je kunt ervoor kiezen je webwinkel helemaal zelf te bouwen in het door jou gekozen CMS, maar je kunt dit ook door iemand anders laten doen. Heb je totaal geen verstand van het bouwen van webwinkels en het CMS waar je in werkt, dan kun je het bouwen van de online shop beter uitbesteden. Als de achterkant van je webwinkel helemaal af is en het design van de online shop ook helemaal klopt, kun je de producten van je online shop zelf toevoegen.

Is je webwinkel helemaal af, dan kun je beginnen met het promoten van jouw webwinkel. Hoe beter je jouw webwinkel promoot, des te meer klanten je krijgt en des te meer je verkoopt. Het promoten van je webwinkel kun je zelf doen, maar ook dit kun je uitbesteden.

Tip!

Verdien tot €7 per ingevulde enquête. Schrijf je nu gratis in bij Enqueteplein.nl