Facebook | Enqueteplein.nl
+ BIG . offarchitecture . PARC . new multidisciplinary research centre .  Paris

Leuk om te doen

Verdien tot €7 per ingevulde enquete


Facebook

Facebook geld verdienen

Op een slimme manier geld verdienen met Facebook

Wist je dat het mogelijk is om geld te verdienen met Facebook? Het is zelfs relatief eenvoudig om op deze manier geld te verdienen. Er zijn verschillende websites die je een vergoeding geven voor het liken van pagina’s op Facebook met een persoonlijk Facebook-account. Zo lijken organisaties immers populairder en is de kans groot dat vrienden of familieleden ook eens op de pagina van de organisatie zullen kijken. Daarbij kun je ook geld verdienen aan het plaatsen van advertenties op Facebook!

Verdienen aan het geven van likes

Het klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn: het verdienen met het klikken op de “like”-button van verschillende pagina’s. Toch kan het! Voorbeelden van websites die deze manier van geld verdienen aanbieden zijn LikeBux en Like2Cash. Bedrijven betalen deze websites om gebruikers een vergoeding te geven per like voor een pagina. Er zijn steeds meer bedrijven die het aantal likes op hun pagina op deze manier proberen te vergroten.

Zowel bij LikeBux als bij Like2Cash hoef je geen account aan te maken om geld te kunnen verdienen. Je kunt direct inloggen met je Facebook-account en beginnen met het liken van de pagina’s. Het verschilt per pagina hoeveel je als vergoeding krijgt voor een like, maar over het algemeen ligt deze vergoeding tussen de €0,04 en €0,06. Het is vanzelfsprekend niet verplicht om een pagina te liken voordat je verder kunt gaan naar een volgende pagina.

Doordat de vergoeding per like vrij laag ligt is deze manier van geld verdienen niet de manier om snel rijk te worden. Een goed alternatief is het verdienen van geld met advertenties.

Advertenties op Facebook met affiliate marketing

Het idee achter het adverteren op Facebook is dat je reclame maakt voor een organisatie, in de hoop dat je volgers een product bij deze organisatie bestellen. Dit principe is niet specifiek voor Facebook ontwikkeld. Ook op websites kom je regelmatig affiliate marketing tegen! Het is tegenwoordig zelfs zo dat mensen op YouTube affiliate marketing toepassen om hun inkomsten te kunnen vergroten. Het verschilt per organisatie hoe hoog de vergoeding per verkocht product is. Over het algemeen is de vergoeding een percentage van de verkoopprijs van het product.

Logischerwijs zullen je opbrengsten op een persoonlijke pagina niet heel groot zijn, doordat veel mensen niet meer dan een paar honderd volgers hebben. Het is om deze reden raadzaam om te beginnen met het opbouwen van een groot bereik. Dit doe je door een algemene pagina te maken die een groot publiek trekt. Naarmate meer mensen je pagina “liken” zal je bereik groter worden en is de kans op hoge inkomsten dus ook groter! Er zullen immers meer mensen een product bij je affiliatepartner bestellen. Deze manier van adverteren zou je natuurlijk ook op andere sociale media toe kunnen passen. Denk aan Instagram, Twitter, etc.

Naast de mogelijkheid om een groot bereik voor je pagina op te bouwen zou je ook kunnen kiezen voor advertenties op Facebook. Houd er rekening mee dat je voor deze advertenties al snel vijf tot tien euro per advertentie betaalt. Je moet dus heel wat producten verkocht hebben via de link in de advertentie om deze kosten terug te verdienen. Als de advertentie echter aanslaat bij een groot publiek kunnen je inkomsten al snel aardig oplopen.

Tip!

Verdien tot €7 per ingevulde enquête. Schrijf je nu gratis in bij Enqueteplein.nl