Filmpjes verkopen | Enqueteplein.nl
+ BIG . offarchitecture . PARC . new multidisciplinary research centre .  Paris

Leuk om te doen

Verdien tot €7 per ingevulde enquete


Filmpjes verkopen

Filmpjes verkopen geld verdienen

Filmpjes verkopen: een makkelijke manier van geld verdienen!

Wellicht wist je al dat je video’s op YouTube kunt zetten en daar vervolgens via Google Adsense advertenties aan toe kunt voegen. Met deze advertenties verdien je per 1.000 kijkers een aantal euro, wat zeker voor de grotere accounts op YouTube voor een leuk inkomen kan zorgen. Een alternatief voor het plaatsen van video’s op YouTube is het verkopen van videofragmenten, waarbij je niet afhankelijk bent van het aantal kijkers. Houd er wel rekening mee dat de video’s van HD-kwaliteit moeten zijn om ook daadwerkelijk verkocht te worden.

Hoe kan ik mijn video’s online verkopen?

Er worden doorgaans twee mogelijkheden aangeboden om geld te verdienen met je videobeelden. Verkoop de beelden bijvoorbeeld op verzamelwebsites met duizenden andere videofragmenten. Deze videofragmenten worden vaak door grote bedrijven en organisaties gebruikt om zelf grotere video’s van te maken. Het inkopen van videobeelden besparen vaak tijd en kosten voor de organisaties. Niet alleen bestaan dergelijke verzamelwebsites voor videobeelden, er worden namelijk ook regelmatig foto’s op deze manier verkocht.

Een tweede optie is het verkopen van videofragmenten via het platform Userfarm. Dit platform werd op basis van crowdsourcing, waarbij je videobeelden in kunt dienen voor marketingcampagnes van verschillende soorten organisaties. Naast je eigen videobeelden krijgen de marketingafdelingen van organisaties ook videobeelden van verschillende andere deelnemers. Degene met de beste en meest toepasselijke videobeelden zal hierbij een prijs winnen. Deze prijs kan al snel tot een paar duizend euro oplopen bij videobeelden voor grote organisaties.

Geen zekerheid op inkomsten

Houd er rekening mee dat je in het geval van Userfarm niet verzekerd bent van inkomen. Het is immers helemaal niet zeker dat een organisatie voor je videobeelden kiest. Daarbij moet je in het geval van reclamespotjes goed Engels kunnen spreken. Ook de opdrachtomschrijvingen zullen in het Engels op deze website gepubliceerd worden.

Video’s verkopen via iStockphoto

Een goed voorbeeld van een verzamelwebsite waarop mensen hun videofragmenten kunnen verkopen is iStockphoto. De videobeelden op deze website zijn veelal niet langer een minuut en worden gebruikt om in andere, nieuw te maken video’s te plakken. Houd er rekening mee dat je de prijs voor je videobeelden bij iStockphoto niet zelf kan bepalen. Dit doet de organisatie namelijk voor je! De medewerkers van iStockphoto beoordelen je foto op de kwaliteit, originaliteit, enzovoorts. Over het algemeen betalen organisaties al snel een paar tientjes tot honderden euro’s voor een videofragment. Van deze inkomsten krijgt de maker van de video 45%, de rest gaat naar iStockphoto.

Net als bij Userfarm ben je ook bij iStockphoto niet verzekerd van een bepaald inkomen. Je weet immers niet of je videofragmenten wel verkocht zullen worden. Daarbij kun je de prijs voor de videobeelden niet zelf bepalen, waardoor deze soms wellicht lager ligt dan je vooraf had gehoopt.

Tip!

Verdien tot €7 per ingevulde enquête. Schrijf je nu gratis in bij Enqueteplein.nl