Google Adsense | Enqueteplein.nl
+ BIG . offarchitecture . PARC . new multidisciplinary research centre .  Paris

Makkelijk geld verdienen

Verdien tot €7 per ingevulde enquete


Google Adsense

Geld verdienen Adsense

Google Adsense: verschillende manieren van online geld verdienen

Mocht je in het verleden al eens een website gemaakt hebben dan zal Google Adsense je niet onbekend zijn. Met Google Adsense kun je op tal van verschillende manieren inkomsten generen. Het opzetten van een eigen website is hier een goed voorbeeld van, maar er zijn nog verschillende alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van Google Adsense om inkomsten met een YouTube-kanaal te genereren, de mogelijkheid om Google Adsense te gebruiken bij artikelwebsites, enzovoorts. Zo heb je niet per definitie kennis over het maken van websites nodig om Google Adsense te kunnen gebruiken.

Een Google Adsense-account aanmaken

Om Google Adsense te kunnen gebruiken dien je een gratis account aan te maken. Voor het aanmaken van een account geldt dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn. Het is sterk af te raden om je leeftijd bewust hoger te doen laten lijken, omdat je account geblokkeerd kan worden als Google dit opmerkt. Het saldo wat je op dat moment hebt zal uiteraard niet door Google worden uitgekeerd.

Nadat je een account hebt aangemaakt kun je onder het kopje “Mijn advertenties” een nieuwe advertentie aanmaken. Klik hiervoor op “+ Nieuw advertentieblok”. Bij het aanmaken van een nieuwe advertentie heb je de keuze uit verschillende formaten en soorten advertentieblokken. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een advertentie met enkel tekst of een combinatie met beeld. Op het moment dat het advertentieblok succesvol aangemaakt is krijg je een HTML-code, die je op je website kunt plaatsen.

Bij het koppelen van een YouTube-kanaal aan Google Adsense, of het koppelen van een artikelwebsite aan Google Adsense werkt dit vaak anders. In zo’n geval bepalen YouTube en de artikelwebsites hoe de advertenties vormgegeven worden.

Welke partijen adverteren op mijn website?

Het is niet mogelijk om zelf te bepalen welke partijen op je website kunnen adverteren via Google Adsense. Dit komt doordat Google de vraag- en aanbodkant samenbrengt met de combinatie van Google Adwords en Google Adsense. Voor bedrijven is het mogelijk om via Google Adwords advertenties in te kopen, terwijl het voor websitehouders met Google Adsense mogelijk is om de advertentie vervolgens aan anderen te tonen.

Standaard zal Google die best verdienende advertenties voor je tonen, zodat je opbrengsten het hoogst zijn. Hierbij spelen twee aspecten een rol: de vergoeding die je per klik krijgt en de relevantie van advertenties. Een irrelevante advertentie kan bijvoorbeeld een heel hoge vergoeding hebben, maar op het moment dat niemand op de advertentie klikt heb je hier weinig aan. Google speelt hier met slimme algoritmes op in!

De inkomsten van Google Adsense

Het is logischerwijs van verschillende aspecten afhankelijk hoeveel de advertenties van Google Adsense opleveren. Over het algemeen gaat men ervan uit dat 2-5% van alle paginaweergaven op je website zal leiden tot een klik op een advertentie van Google Adsense. Voor dit principe gebruiken we de term “Click-Through-Rate”, ofwel CTR. Zoals reeds beschreven is het van de adverteerder afhankelijk hoeveel je precies aan een klik verdient. Bij websites met een CTR van 3%, wat dus betekent dat 3% van de bezoekers op een advertentie klikt, en een “Commission-Per-Click” (CPC) van €0,15 zal het inkomen op zo’n €4,50 per 1.000 paginaweergaves liggen. Naarmate je meer bezoekers krijgt zullen dus ook de inkomsten van je website toenemen.

Het kan erg aantrekkelijk lijken om zelf een aantal keer op een advertentie op je eigen website te klikken. Dankzij de technologie die Google gebruikt tellen deze kliks niet mee. Een dergelijke vorm van fraude kan ervoor zorgen dat je account geblokkeerd wordt.

Tip!

Verdien tot €7 per ingevulde enquête. Schrijf je nu gratis in bij Enqueteplein.nl