Micropayments | Enqueteplein.nl
+ BIG . offarchitecture . PARC . new multidisciplinary research centre .  Paris

Met je website geld verdienen

Verdien tot €7 per ingevulde enquete


Micropayments

Micropayments geld verdienen

Micropayments: een slimme manier om geld te verdienen!

Wellicht heb je nooit eerder van micropayments gehoord. Toch zijn micropayments een geliefd middel om een extra zakcentje te verdienen aan een website of persoonlijke blog! Met een micropayment maak je het voor bezoekers van je website mogelijk om voor een klein bedrag iets te downloaden, een virtueel product te kopen, of toegang te krijgen tot een afgesloten deel van je website. Er zijn verschillende Nederlandse bedrijven die het aanbieden van micropayments mogelijk maken.

Hoe werken micropayments?

De werking van micropayments is eigenlijk heel eenvoudig: voor een paar euro kunnen mensen met een Paysafecard, een sms’je of hun mobiele telefoon een product op je website kopen. Het gaat hierbij niet om fysieke producten, maar om bestanden, virtuele producten, of toegang tot bepaalde delen van een website. Een goed voorbeeld van websites waarop men gebruik maakt van deze micropayments zijn adult websites. Hier kun je vaak een aantal minuten naar een telefoonnummer bellen om toegang te krijgen tot meer content op de website.

Als een bezoeker een micropayment wil betalen, dan krijgt hij per sms of per telefoon een toegangscode toegestuurd, die op de website ingevoerd kan worden. Als de code klopt, dan zal de website de bezoeker doorsturen naar de pagina waarop een bestand gedownload kan worden, meer content kan worden bekeken, enzovoorts. De programmeercode die noodzakelijk is om dit proces mogelijk te maken wordt door de aanbieder van de micropayments verstrekt.

De voordelen van micropayments

Het voornaamste voordeel aan het gebruik van micropayments op een website is dat het voor een bezoeker heel eenvoudig is om een betaling te doen. Er is geen bankoverschrijving nodig, een sms’je is vaak al voldoende! Daarbij is deze manier van betalen relatief anoniem, omdat men alleen via een telefoonrekening kan achterhalen waar bepaalde kosten gemaakt zijn. Zeker voor de bezoekers van adult websites of een online spel waar credits gekocht kunnen worden, biedt dit voordelen.

Voor een websitehouder zelf bieden de micropayments eveneens voordelen. Zo mogen websitehouders over het algemeen een groter deel van de inkomsten houden, dan bij een betaling met iDeal.

Wie bieden micropayments aan in Nederland?

Er zijn in Nederland verschillende bedrijven die micropayments mogelijk maken. De twee grootste aanbieders van deze micropayments zijn TargetPay en Mollie. Naast de mogelijkheid om micropayments op je website te gebruiken, kun je via deze diensten ook kiezen voor betalingen met iDeal of een bankoverschrijving. Van beide providers biedt TargetPay het gunstigste tarief voor het aanbieden van de micropayments. Bij TargetPay kun je bij betalingen via een telefoonnummer tot 84% van de inkomsten zelf houden en bij een betaling per SMS zo’n 72%.

Verkopen van fysieke producten

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je naast de micropayments fysieke producten wil kunnen verkopen via je website. Ook voor de grotere betalingen, die doorgaans met iDeal of een creditcard worden betaald, kun je bij TargetPay en Mollie terecht. Beide partijen bieden de mogelijkheid om dergelijke betalingsmogelijkheden tegen een relatief lage commissie aan te bieden. Een alternatief voor de grotere betalingen kan Sisow zijn, wat eveneens een Nederlandse betaalprovider is. Houd er rekening mee dat zij geen micropayments aanbieden.

Wil je het voor de klanten zo makkelijk mogelijk maken en speelt de commissie die je per transactief betaalt een minder grote rol voor je? Er zijn naast TargetPay, Sisow en Mollie een aantal betalingsproviders die zich voornamelijk richten op de klantvriendelijkheid van hun systeem. Doordat zij hier veel tijd en geld in investeren zijn de kosten voor het gebruik van deze betaaldiensten iets groter. Voorbeelden van betaalproviders die dergelijke betalingen mogelijk maken zijn MultiSafePay en Ogone. Op internet vind je meer informatie over de precieze kosten voor het gebruik van deze betaaldiensten.

Tip!

Verdien tot €7 per ingevulde enquête. Schrijf je nu gratis in bij Enqueteplein.nl