Online lesgeven | Enqueteplein.nl
+ BIG . offarchitecture . PARC . new multidisciplinary research centre .  Paris

Leuk om te doen

Verdien tot €7 per ingevulde enquete


Online lesgeven

lesgeven geld verdienen

Geld verdienen door online bijlessen te geven

Steeds meer mensen volgen een online cursus om bepaalde kennis op te doen. Denk bijvoorbeeld aan een cursus in het ontwikkelen van websites, een taalcursus, een cursus om een muziekinstrument te kunnen spelen, enzovoorts. Als je zelf veel kennis hebt over bepaalde onderwerpen kan het heel interessant zijn om een cursus op te nemen en deze vervolgens op internet te verkopen. Een cursus kan je al snel tien tot tachtig euro opleveren.

Hoe werkt het verkopen van een online cursus?

Als lesgever neem je bij online cursussen vaak vooraf een video op, waarbij je bepaalde concepten uitlegt en in het geval van muziekinstrumenten ook voordoet. Een cursist kan de video vervolgens kopen en deze bekijken op een moment dat het voor hem of haar uitkomt. Zo hoef je zelf niet op bepaalde tijden cursussen te geven en kan een cursist de cursus op ieder gewenst moment bekijken. Ook de mogelijkheid om bepaalde stukken van de cursus terug te kunnen kijken kan een voordeel voor een cursist zijn.

Houd er rekening mee dat veel video’s Engelstalig zijn. Om het aantal verkochte video’s zo groot mogelijk te maken is het raadzaam om ook je eigen video’s in het Engels op te nemen. Hierbij kun je hulpmiddelen als een Powerpoint, papieren met tekeningen of stukjes tekst als hulpmiddel gebruiken.

Waar kan ik mijn cursussen online verkopen?

Er zijn verschillende websites waarop cursussen verkocht kunnen worden aan cursisten uit verschillende landen. Een van de meest bekende platformen voor het aanbieden van videocursussen is Udemy. Dit platform bestaat al sinds 2010 en heeft inmiddels een aanbod van ruim 8.000 cursussen. Deze cursussen worden door bijna een miljoen cursisten afgenomen, waardoor de kans erg groot is dat je hier geschikte cursisten vindt voor je eigen videocursussen. Bij dit platform wordt 30% van de verkoopprijs per verkochte videocursus ingehouden als beloning voor Udemy zelf.

Mocht je een Nederlandstalige videocursus gemaakt hebben, dan kun je kiezen voor PayPro. Met Udemy is het namelijk niet mogelijk om Nederlandstalige cursussen te koop aan te bieden aan cursisten. Bij PayPro kunnen cursisten zich niet zelf aanmelden, dit verloopt namelijk via een zogenaamde affiliate. Dit betekent dat je videocursus door PayPro op andermans website te koop wordt aangeboden. Per aangekochte videocursus houdt PayPro 8,5% van de verkoopprijs en €1,- extra in. Daar komt de vergoeding voor de affiliate nog bovenop, die je zelf kunt bepalen. Houd deze vergoeding niet te laag, omdat een affiliate in dat geval minder snel voor het aanbieden van je videocursus zal kiezen.

De verdiensten bij een videocursus

De verdiensten die je met het aanbieden van een videocursus verdient zijn vanzelfsprekend sterk afhankelijk van het succes van de videocursus. Des te meer mensen je videocursus aanschaffen, des te meer je ook verdient! Het is raadzaam om je prijs in het begin vrij laag te houden, zodat je populairder wordt onder cursisten. Bij een volgende videocursus zou je de prijs iets kunnen verhogen als je vorige videocursus geliefd was. Ook bij lastigere of unieke videocursussen kun je de prijs iets verhogen. Een uitleg over de werking van neuronen zal immers minder snel te vinden zijn dan een video of het bespelen van een gitaar.

Kijk eens rond op de websites waarop het aanbieden van videocursussen mogelijk is om te zien wat concurrenten voor hun videocursussen rekenen. Houd bij het bepalen van je prijs rekening met je niveau. Spreek je goed Engels? Is de uitleg duidelijk en uitgebreid? Past je manier van spreken bij de doelgroep van je videocursus? Enzovoorts. Het zal steeds makkelijker worden om een videocursus op te zetten, naarmate je meer ervaring krijgt in het aanbieden van videocursussen. Op een later moment zou je ook voor steeds ingewikkeldere onderwerpen kunnen kiezen, om de prijs voor je videocursussen te kunnen verhogen.

Tip!

Verdien tot €7 per ingevulde enquête. Schrijf je nu gratis in bij Enqueteplein.nl