Ontwerpen voor geld | Enqueteplein.nl
+ BIG . offarchitecture . PARC . new multidisciplinary research centre .  Paris

Leuk om te doen

Verdien tot €7 per ingevulde enquete


Ontwerpen voor geld

Ontwerpen voor geld

Verdien geld met online designwedstrijden

Vind je het leuk om af en toe een mooi design te ontwerpen voor een website, een huisstijl of een programma? Wellicht is het verdienen van geld met online designwedstrijden dan iets voor jou! Om deel te kunnen nemen aan deze designwedstrijden heb je enkel een goed fotobewerkingsprogramma nodig en een portie creativiteit. Een voorbeeld van een programma wat je kunt gebruiken om een mooi design te maken is Photoshop van Adobe. Het prijzengeld bij dergelijke designwedstrijden loopt al snel op tot een paar honderd euro.

Deelnemen aan een online designwedstrijd

Er zijn verschillende websites die designwedstrijden aanbieden voor het ontwikkelen van verschillende soorten design. Denk aan websites voor bedrijven, een complete huisstijl voor een organisatie of logo’s voor evenementen. Doordat de designwedstrijden zo uiteenlopend zijn, vind je vrijwel zeker een wedstrijd waarbij het doel aansluit bij je eigen interesses. Het is geheel gratis om deel te nemen aan een designwedstrijd, al dien je bij de meeste wedstrijden wel rekening te houden met bepaalde eisen en voorwaarden. Niet alleen qua design, maar ook op het gebied van de manier waarop een design moet worden aangeleverd.

Voor organisaties zijn online designwedstrijden erg interessant, omdat zij de keuze hebben uit een groot aantal designs voor een vooraf vastgesteld bedrag. Dit is voor designers zelf direct een nadeel, omdat je geen enkele garantie hebt dat je betaald krijgt voor het werk wat je verricht. Het kan dus regelmatig voorkomen dat je een design indient die niet gekozen wordt als het winnende design. In zo’n geval is de tijd die je in een design gestopt hebt verloren tijd! Je kunt na een designwedstrijd nog wel proberen om je ontwerp aan andere partijen te verkopen.

Aanbieders van designwedstrijden in Nederland

Nederland kent naast een groot aantal kleine websites met designwedstrijden twee grote partijen, te weten: Ontwerpen-voor-geld en BrandSupply. Op deze websites doen doorgaans vijf tot tien ontwerpers aan een designwedstrijd mee, waardoor je een relatief grote winkans hebt. Daarbij kan het prijzengeld op deze websites behoorlijk hoog liggen! Bedenk je vooraf goed dat des te hoger het prijzengeld ligt, des te groter de concurrentie ook zal zijn.

Naast de Nederlandse aanbieders van online designwedstrijden zijn er ook verschillende buitenlandse websites waarop dergelijke wedstrijden worden aangeboden. Kijk bijvoorbeeld eens bij 99designs, wat een Engelstalige website met designwedstrijden is. Op deze website is het aanbod aan designwedstrijden groter dan op de Nederlandse websites, maar is ook de concurrentie veel groter. Doordat alle instructies in het Engels worden aangeleverd, kan het soms behoorlijk lastig zijn om een design te produceren die precies aansluit bij de wensen van een opdrachtgever.

Wat win je met een designwedstrijd?

Bij designwedstrijden kunnen organisaties zelf bepalen hoe hoog het prijzengeld ligt tijdens een wedstrijd. Het prijzengeld loopt in de meeste gevallen al snel op tot een paar honderd euro, doordat een designer vaak heel wat uren kwijt is aan het produceren van een mooi design. Op internationale websites met designwedstrijden is het prijzengeld zelfs nog vele malen hoger dan op een Nederlandse website.

Wil je verzekerd zijn van een vergoeding voor je design? Overweeg eens om aan de slag te gaan als een freelancer. Je kunt in dit geval zelf bedrijven benaderen, of zoeken naar bedrijven die een design nodig hebben. De inkomsten kunnen in zo’n geval lager liggen dan bij een designwedstrijd, maar het biedt je meer zekerheid. Ook kun je een algemeen design ontwikkelen en deze te koop aanbieden op websites voor webmasters en webwinkeleigenaren. Zij kunnen vervolgens op je design bieden!

Tip!

Verdien tot €7 per ingevulde enquête. Schrijf je nu gratis in bij Enqueteplein.nl