Oude telefoons | Enqueteplein.nl
+ BIG . offarchitecture . PARC . new multidisciplinary research centre .  Paris

Makkelijk geld verdienen

Verdien tot €7 per ingevulde enquete


Oude telefoons

Oude telefoons geld verdienen

Oude mobiele telefoons verzamelen en verkopen

Vrijwel iedereen heeft nog een oude mobiele telefoon in huis, die men vergeten is na het afsluiten van een nieuw abonnement. Wist je echter dat je veel geld kunt verdienen aan het verkopen van oude mobiele telefoons? Telefoonhandelaren gebruiken onderdelen uit oude mobiele telefoons om moderne telefoons te kunnen repareren, of om de telefoons naar armere landen te brengen. Hoeveel je per mobiele telefoon krijgt is sterk afhankelijk van de leeftijd van het toestel.

Tip: lever ook mobiele telefoons in die licht beschadigd zijn! Deze toestellen kunnen je namelijk eveneens geld opleveren.

Online oude mobiele telefoons verkopen

Wie denkt dat je voor het verkopen van oude mobiele telefoons naar een fysieke inruilwinkel moet, heeft het mis. Tegenwoordig is het mogelijk om je mobiele telefoons online te verkopen, waarbij je het toestel per post naar de organisatie stuurt. Op een dergelijke website, waar GSM Loket en Zonzoo twee voorbeelden van zijn, kun je aangeven welk type telefoon je hebt en wat de staat van het toestel is. Vervolgens krijg je een label toegestuurd die je kunt gebruiken om de telefoon naar de organisatie te sturen. Doordat men vaak gebruik maakt van een antwoordnummer is het versturen van het toestel gratis.

De organisatie zal je mobiele telefoon eerst testen als deze aangekomen is. Ook wordt bekeken of het toestel veel beschadigingen bevat, wat ook de onderdelen in het toestel kan hebben beschadigd. Op basis van de bevindingen zal de organisatie een prijsvoorstel aan je doen, waartegen je het toestel kunt verkopen. De organisatie schrijft het geld vervolgens zo snel mogelijk naar je over.

Kapotte mobiele telefoons

Vaak kun je ook voor kapotte mobiele telefoons een vergoeding krijgen. Hoewel de vergoeding vaak niet heel hoog is, kan het al snel om tien tot twintig euro gaan (afhankelijk van het type toestel en de leeftijd daarvan). Reden genoeg om ook kapotte mobiele telefoons op te sturen!

Voorbeelden van inruilwebsites

Er bestaan verschillende inruilwebsites in Nederland. De reeds genoemde websites van het GSM Loket en Zonzoo zijn hier de meest bekende voorbeelden van. Deze websites hebben hier hun eigen voor- en nadelen bij het inruilen van een oude mobiele telefoon. Zo heb je de vergoeding voor een oud toestel bij GSM Loket doorgaans binnen 24-uur op je rekening staan. Daarentegen moet je bij GSM Loket zelf zorgen voor een correcte verpakking van het oude toestel. Bij een website als Envirofone wordt de verpakking eerst per post naar je toegestuurd, waarna je het toestel terug kunt sturen.

Het voornaamste voordeel aan Zonzoo is dat deze organisatie gemiddeld gezien de hoogste vergoeding biedt voor oude telefoons. Aangezien je vooraf nog niet weet hoe hoog de vergoeding precies zal zijn wil je het aanbod wellicht kunnen annuleren. Deze optie biedt Zonzoo je helaas niet, wat als een nadeel beschouwd kan worden.

Tip!

Verdien tot €7 per ingevulde enquête. Schrijf je nu gratis in bij Enqueteplein.nl