Tekstschrijver | Enqueteplein.nl
+ BIG . offarchitecture . PARC . new multidisciplinary research centre .  Paris

Leuk om te doen

Verdien tot €7 per ingevulde enquete


Tekstschrijver

Geld verdienen tekstschrijver

Goede tekstschrijver? Verdien geld door de teksten te schrijven!

Vind je het leuk om teksten te schrijven over een onderwerp naar keuze? Of wil je juist over specifieke onderwerpen schrijven? Er bestaan verschillende websites waarop je zelfgeschreven artikelen kunt plaatsen, waarbij je een deel van de advertentiekosten als vergoeding krijgt. Daarbij is het voor studenten mogelijk om oude verslagen of samenvattingen te uploaden naar websites waarop andere studenten deze samenvattingen kunnen kopen. Je krijgt hierbij een bepaald percentage van de verkoopprijs als vergoeding.

Aan de slag: artikelen plaatsen op verzamelwebsites

Voordat je kunt beginnen met het schrijven van teksten is het belangrijk om een account aan te maken bij verzamelwebsites voor artikelen. Een goed voorbeeld van zo’n website is InfoNu, waar je artikelen over sterk uiteenlopende onderwerpen vindt. Denk bijvoorbeeld aan specifieke recepten, complete spreekbeurten of informatieve teksten over medische aandoeningen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een bijzondere hobby hebt is de kans groot dat er nog geen artikel over geschreven is.

Je verdient op het moment dat een lezer op je advertenties van Google Adsense klikt. Om de inkomsten te verdelen over de organisatie achter de website en haar schrijvers, wordt per bezoeker gewisseld tussen de advertenties van jou en van de organisatie zelf. Om te kunnen verdienen aan de advertenties van Google Adsense dien je hier een gratis account voor aan te maken. Het aanmaken en gebruiken van Google Adsense is erg eenvoudig! Op het moment dat een lezer op je advertentie klikt worden de inkomsten automatisch aan het saldo van je Google Adsense-account toegevoegd. Vanaf €70,- kun je de verdiensten uit laten betalen.

Wat maakt het schrijven van artikelen zo populair

Tegenwoordig is het aantal artikelen van particuliere tekstschrijvers op de reeds beschreven verzamelwebsites ontzettend groot. Dit komt door het feit dat het schrijven van artikelen erg leuk kan zijn, als je mag schrijven over een onderwerp wat je interesse heeft. In de tijd dat je even niets te doen hebt kun je een artikel over je hobby, je interesses, je favoriete sport, of een ander onderwerp naar keuze schrijven en deze direct publiceren. Vaak hoeven de artikelen niet langer dan 300 tot 500 woorden te zijn om geplaatst te kunnen worden.

Een bijkomend voordeel aan het schrijven en publiceren van de artikelen is dat je hier een behoorlijk bedrag mee kunt verdienen. Naarmate je meer artikelen op een website plaatst is de kans groter dat bezoekers bij jou artikel terechtkomen. Dit vergroot logischerwijs ook je inkomsten! Het hangt sterk van de onderwerpen waarover je schrijft af, hoeveel je aan het schrijven van teksten kunt verdienen. Een artikel over voetbal is vaak al door tientallen andere tekstschrijvers geschreven, waardoor de kans klein is dat een bezoeker bij jouw artikel terechtkomt. Ook levert de ene advertentie meer op dan een andere advertentie.

Over het algemeen levert een artikel gemiddeld een paar euro per maand op. Hoewel dit vrij weinig lijkt, kunnen de inkomsten behoorlijk oplopen als je meerdere artikelen plaatst. Hoe groter het aantal artikelen is wat je geplaatst hebt, hoe hoger ook je inkomsten zullen liggen. Probeer om deze reden eens per week, of eens per twee weken een nieuw artikel toe te voegen.

Een account aanmaken voor een artikelwebsite

Om artikelen te kunnen plaatsen dien je een account aan te maken op een artikelwebsite, die tekstschrijvers de mogelijkheid biedt om te verdienen aan hun teksten. Eerder werd InfoNu al genoemd als een voorbeeld van zo’n website, maar er zijn meer optie. Denk ook eens aan Todio, Leerwiki, Infoyo of Foobie. Deze websites zijn weliswaar minder bekend dan InfoNu, maar kunnen je net als InfoNu een leuk zakcentje opleveren. Doordat de meeste bezoekers bij InfoNu terechtkomen, is de kans op inkomsten op InfoNu het grootst. Anderzijds is de kans dat je hier een uniek onderwerp vindt voor een tekst relatief klein, ten opzichte van de andere artikelwebsites.

Vanuit InfoNu worden leuke acties gehouden voor tekstschrijvers. Zo blijf je gemotiveerd om nieuwe teksten in te dienen. Denk bijvoorbeeld aan een loterij die georganiseerd wordt als er 2.500 nieuwe artikelen aan de website toegevoegd zijn. Bij een dergelijke loterij kun je tal van interessante prijzen winnen, zoals een laptop of een nieuwe mobiele telefoon. Naarmate je meer artikelen aan de website hebt toegevoegd, neemt ook de kans op een prijs toe.

Tip!

Verdien tot €7 per ingevulde enquête. Schrijf je nu gratis in bij Enqueteplein.nl